Институции Ученици

Пускат още училищни автобуси в Пазарджишко

Министърът на образованието Красимир Вълчев се е ангажирал да осигури два допълнителни училищни автобуси на засегнатите от транспортната криза общини в Пазарджишка област.

Четвърти ден 528 ученици не могат да отидат на училище поради липса на превоз, каза началникът на Регионалното управление на образованието  Валентина Кайтазова пред БНР.

„Единият автобус ще бъде за училището в село Величково, което да превозва ученици от съседните села и другият автобус, училищният, другият ще бъде за община Лисичово. За решаване на проблема за учениците от Боримечково все още не намира решение проблемът с извозването на учениците от гимназиален етап, които пътуват от селата в община Лесичово до град Пазарджик“, обясни тя.

Процедурата по осигуряването на автобусите ще приключи през месец март.

Директори на учебни заведения ще внесат искане в община Пазарджик за преразглеждане на автобусните разписания с фирмата-превозвач.

От началото на годината в областта е в сила нова транспортна схема, в която има значително намаляване или съкращаване на курсовете до определени населени места. Жителите на 20 от тях от общините Пазарджик, Лесичово и Септември вече организираха подписка, в която настояват премиерът Бойко Борисов да се намеси при решаването на транспортната криза в региона.

Източник: dnes.bg