Учители

Проф. Тодор Танев: Аз съм заклет даскал

„Никой не е по-висок от образованието. Това е слънцето на науката. Това е велика област, в която ще се опитаме – кооперативно – да направим някои важни реформи“, каза министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Аз преподавам в Софийския университет, в Американския университет в Благоевград, във Великотърновския университет и другаде. Аз съм заклет даскал, потомствен даскал, включително съм образовал по стратегическо мислене, ред директори на училища.“, каза министърът и отправи поздрави от екрана както към директорите на училища, така и към цялото огромно съсловие на честни български образователи, будители.

Министърът добави, че една от неговите специализации е по добро управление. „А доброто управление не е тема на XX век, то е тема на XXI век. Част от доброто управление е съгласието. Управлението в съгласие“.

„Държа да има заместник-министри от повече от една партия, защото по този начин  ще мога да разчитам на по-адекватна подкрепа“, каза министър Танев.