Ученици

Проф. Танев ще извинява отсъствията на Хасан и Ибрахим

Когато разбра, че класната на Хасан и Ибрахим е поискала извинителна бележка за отсъствията им от училище заради участието в Евровизия, министър Тодор Танев обяви, че лично ще се заеме с въпроса.

„Лично поемам да се уредят формалностите“ и призова родителите и децата да се обръщат към него по всякакви въпроси.

„Щастлива съм, че се представихме добре! Честитя на Италия успеха!“, бяха първите думи на Крисия. Заедно с  Хасан и Ибрахим те се спряха за миг пред журналистите и малката красавица сподели, че така и не е очаквала да спечели първо място. „Радвам се, че сме на второ, но и на трето също щях“, каза тя и благодари на всички, които са ги подкрепяли.

Нашите участници ни представиха на световно ниво на Международния конкурс за детска песен на Евровизия в Малта. Те заеха второ място със 147 точки сред останалите 15 песни на другите държави участнички с песента „Планетата на децата“, която звучи убедително като саундтрак към филм. И нищо че текстът е на български, и не всички участници го разбират, музиката е силно въздействаща. Написана е от Евгени Димитров и колегите му от „Ку-ку бенд“, а текстът е на Крисия, като Ивайло Вълчев само го дообработва.

Преди дни правителството засвидетелства ангажимента си към талантливите деца у нас. Министерски съвет даде допълнителни 300 240 лева по програмата за стипендии за деца с изявени дарби.