Мнения

Проф. Танев поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев поднесе цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев по случай 168 години от рождението на поета- революционер в Борисовата градина днес.

С незабравимия стих на великия поет „Тоз който падне в бой за свобода, той не умира“ и с изпълнението на възрожденски песни от хор „България“ започна тържественото поклонение пред паметта на Ботев.

Поздравителен адрес от името на президента на Р България Росен Плевнелиев прочете Мартин Иванов, секретар на президента по духовност, култура и национална идентичност.

Тържествени слова за живота, творчеството и делото на Ботев произнесоха заместник-председателят на Народното събрание г-н Димитър Главчев и заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Георги Вълчев. Гвардейци от Националната гвардейска част изпълниха военен ритуал с поднасяне на венци и цветя.

В събитието се включиха още заместник-министърът на образованието и науката  Ваня Кастрева, народни представители, представители на общинската администрация, ученици от 21 СОУ, носещо името на Христо Ботев, курсанти от Военната академия „Г.С. Раковски“, граждани и представители на медиите.

След изпълнението на химна на Р България министър Тодор Танев поздрави учениците от 21 СОУ „Христо Ботев“ с техния патронен празник и им пожела здраве и много успехи.