Учители

Проф. Танев: Не можем да виним някои учители, че не са на “Ти“ с технологиите както учениците

„Не можем да виним застаряващата част от учителството, че не е толкова запознато с информационните технологии, колкото са учениците. Децата още от предучилищна възраст боравят с тези продукти – таблети, лаптопи, смартфони, сърфират в Интернет по-често, отколкото говорят със своите родители“, споделя в интервю за Computerworld министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

„Училището отдавна изостана и трябва да догонва, но да има и контрол в добрия смисъл на думата – качеството на информацията, с която учениците се сдобиват самостоятелно. Ето защо сме пуснали писмо – намерение за отворен конкурс за подготовка на 1000 учители (засега) от цялата страна от страна на издателствата“, допълва Танев.

„Аз поканих тези издатели в моя кабинет миналата седмица и постигнахме изненадващо добро разбирателство по този въпрос. Лично се убедих, че те работят не само отдавна върху електронното съдържание, а и в доста големи обеми и много добре. Оказа се, че издателите са доста по-подготвени в това отношение от законодателството“.