Мнения

Проф. Танев: Нападат ме от първия ден на поста

„Ако става дума за някакво битово недоразумение и това може да махне един министър, значи живеем в побъркана държава. В нападение съм“. Това заяви за „Здравей, България“ образователният министър Тодор Танев по повод слуховете, че от политическа сила от управляващата коалиция искат оставката му.

Интригата тръгна от изявление на бившия образователен министър Даниел Вълчев, според който на закрито заседание един от лидерите на коалицията от партии е поставил въпроса за отстраняването на Танев.

„Министерството на образованието направи нещо, което действително би следвало да се оцени. Имаме много работа“, категоричен бе Танев.

Той потвърди историята за секретарката Ралица Кирилова, която е казала, че иска него да го няма, когато се върне от отпуска.

„От първия ден, в който съм на поста си, атаките срещу мен не са спирали. Аз си гледам работата. И колкото повече го правя, толкова по-неудобен ставам, защото затягаме кранчетата“, категоричен бе той.

„Наужким съм поставен в една лодка, която се клати. Не виждам причина в момента да се говори за министерството на моя екип, който работи чудесно. Това ми е вероятно 370 ден на атака, в която аз съм сам“, смята той.