Мнения

Проф. Танев: Винаги ще има хартиени учебници

„Не съм „против“, а  съм „за“ хартиените учебници. Те никога няма да излязат от употреба. Там, където се използват електронни, то е спомагателно. Важно е детето да може да държи книжка“, заяви в експозето си министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев в началото на Национална конференция на тема „Индикатори за измерване и инструменти за повишаване качеството на средното образование в България“.

Форумът, организиран от Синдиката на българските учители, се проведе в конферентна зала на столичен хотел с участието на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев, заместник-министъра на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, директори на дирекции и експерти от МОН, университетски преподаватели, образователни експерти, директори на училища и учители.

„Опитвам се да бъда с учителите и да ги подкрепям колкото може“, каза министър Танев, като добави, че самият той е учител. Проф. Танев изтъкна важността на професионалното образование като подчерта, че всички видове образование са важни.

„Индикаторите за мен, като завършил социолог, са както е шестият сърдечен тон за завършилите медицина – някой ми даде тон на сърцето. Поздравявам Ви г-жо Такева! Да имаше по света повече хора като Вас в образованието, Вие сте архитект в образованието повече от  две десетилетия. Аз съм от големите поклонници на това, което правите“, заяви министър Танев.