Мнения

Проф. Милошев: Всеки може да бъде полезен с нещо

„Трябва да вървим напред и да не се обръщаме назад. Предложиха ми поста на служебен министър в последния момент“, разказа пред Националното радио министър Николай Милошев.

„Колебание няма, тъй като тази ситуация в страната в момента предполага че всеки може да бъде полезен с нещо“, обясни още професорът.

„За 3 месеца човек не може да си поставя стратегически цели. Нещата са чисто на практическо и тактическо ниво. Ще се радвам, излизайки оттук след 3 месеца, всичко, което предстои в сферата на средното образование – матурите, изпитите за по-малките, да мине гладко без да създава психически притеснения нито на децата, нито на родителите. Няма дом, няма семейство в България, което да не е свързано с МОМН. Прекрасно ще бъде тази работа да я свършим внимателно, за да може децата да дадат всичко от себе си“, коментира Милошев, цитиран от БГНЕС.

Проф. Милошев съобщи, че е променена една от датите на матурите, защото изборите са на 12 май.

„Това е една дата само, която ще се промени. Останалите матури остават по план и нищо няма да се променя. Чакаме да излязат официалните документи, свързани с изборите и веднага след това да направим точната корекция, така че всичко да бъде регламентирано далеч преди датата на матурата“, уточни Милошев.