Училища

Проф. Клисарова: Училищата ни по света са посланици на България

„Българските училища са нашите посланици по света. Благодаря ви, защото вие сте не само учители, вие сте просветители. Днес е важно да споделим проблемите, за да можем заедно да търсим решенията им“, каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова.

Тя взе участие в откриването на конференцията „Модели за качествено изучаване на български език в чужбина“, която се състоя от 25 до 27 април 2014 г. във Виена.

Форумът се организира от МОН и Асоциацията на българските училища в чужбина със съдействието на нашето посолство в Австрия, Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ и Българо-австрийското училище „Св. Св. Кирил и Методий” във Виена. Участниците в конференцията бяха поздравени от децата от  Българо-австрийското училище .

С особен интерес присъстващите училищни ръководители и учители от българските училища по цял свят посрещнаха презентацията на Наталия Михалевска, началник на отдел в дирекция „Организация, контрол и инспектиране“ в МОН, която засегна основни моменти и проблеми, свързани с дейността на просветителските центрове зад граница.

Източник: Пресцентър на МОН