Училища

Проф. Клисарова откри обновената сграда на гимназия “Ген. Владимир Заимов“ в Сопот

Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри обновената и санирана сграда на Професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот, както и нов компютърен кабинет.

Проектът, който е на обща стойност  1 138 829 лева, е по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е съфинансиран чрез инвестиционната програма на МОН, информира пресцентърът на ведомството.

„Професионалното образование е един от приоритетите на Министерството на образованието и науката. Учителите заслужават уважение, защото работят с децата на България – нашето бъдеще и нашето щастие“, сподели министър Клисарова. Тя допълни, че това лято ще бъде посветено на четенето и за тази цел подари на три училища в Сопот комплекти с книги.

„В ПГ „Ген. Владимир Заимов“ има какво да се види от другите училища, като добра практика. Трябва да се правят проекти и така да се създават съвременни условия за развитие”, подчерта министър Клисарова.

Домакините от училището информираха гостите и за работата по още два проекта, които се осъществяват в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот.