Мнения

Проф. Клисарова встъпи в длъжност

Новият министър на образованието проф. Анелия Клисарова даде днес първата си пресконференция като лидер на ведомството, което е с ново име – министерство на образованието и науката.

„Всичко хубаво започнато до тук ще бъде продължено. Това е, което искам да си обещая и да си го поставя като задача.”, сподели пред журналистите тя.

Новият министър обеща да работи във взаимодействие с всички образователни институции и разбира се – с БАН.

„Трябва да работим заедно, за да постигнем добри резултати. Работата ми ще бъде прозрачна, искрена и откровена. Мисля, че трябва да бъдем достатъчно отговорни, защото образованието е и трябва да бъде приоритет не само на това правителство, но и на държавата“, продължи тя.

„В работата си ще се съобразявам с това, което е поставено на дневен ред и ще се старая да давам нови идеи”, подчерта министър Клисарова и обеща, че ще разчита на екипите от експерти в министерството.

Чл.-кор.проф. Милошев изрази подкрепата си към новия министър с думите: „Дойде моментът да сдам поста. Оттук насетне проф. Клисарова ще поеме основната отговорност, но аз във всеки един момент ще бъда до нея и ще съм готов да помогна с това, което научих през последните два месеца“.