Училища

Проф. Иван Илчев: СУ отваря много врати по света!

Ректорът на най-старото висше училище проф. Иван Илчев представи преподавателския състав на университета и отбеляза предимствата да учиш в най старото висше училище, което обучава повече от 10 % от всички студенти в страната.

„Едва ли си давате ясна сметка, но пред вас са отворени не само вратите на СУ, пред вас са отворени вратите на повече от 650 университета, най-добрите университети, с които сме сключили договори по програмата „Еразъм“, обърна се той към студентите и подчерта, че това е университетът, който стои начело на всички национални класации за най-добро висше училище.

На първокурсниците проф. Илчев каза: „Ставате част от университет, който за свое мото е избрал „Знанието прави силата“, можем да го кажем и иначе „Знанието побеждава силата“.

С пожелание за здраве и неуморен труд в процеса на овладяване на знанията и с амбицията да вървят напред и да развиват университета като стожер на демократичното общество в България, под звуците на „Многая лета“, проф. Илчев откри новата  академична учебна 2014/2015 година.