Ученици

Пролетно училище в Музея за история на София

МУЗЕЯТ ЗА ИСТОРИЯ НА СОФИЯ организира нова образователна програма за деца – ПРОЛЕТ В МУЗЕЯ 2016. Тя ще се проведе в периода 4 – 8 април 2016 г. и е предназначена за ученици от първи до пети клас.

ПРОЛЕТ В МУЗЕЯ 2016 е целодневна едноседмична образователна програма, изцяло разработена от експерти на Музея за история на София. Тя ще се проведе в пет последователни дни на ученическата пролетна ваканция (от 4 до 8 април 2016 г.) в часовия диапазон 9:00 – 16:00 ч.

Програмата за пролетната ваканция включва занимания, свързани с историята на София, творчески задачи и игри на различна тематика (археология, епиграфика, етнография, изобразително изкуство, приложно творчество и др.). Тя ще се проведе в Музея за история на София (пл. „Бански“ 1). Предвидено е и време за почивка и обяд.

Програмата за „Пролет в музея“ е абсолютно нова и не повтаря елементи от изучаваното в инициативите на Музея за история на София през зимната и лятната ваканция, съответно „Зимна приказка в музея“ и „Ваканция в музея“.

Групата за „Пролет в музея“ се състои от максимум 20 деца. Записвания се правят в периода 14 – 31 март 2016 г.

Още информация