Ученици

Проект дава шанс на деца от ромски и социално слаби семейства

40 кандидат-гимназисти участват в проекта „Образователна среда и корпоративна етика в образованието“, съобщaвa вестник „Старозагорски новини“, който цитира ръководителя на проекта Александър Крачолов.

13 от кандидатите са от социално слаби семейства, а 27 са ученици от ромски произход. Всички в момента учат в седми и осми клас на шест училища в Стара Загора.

Проектът включва допълнително обучение на учениците по български език и математика, семинар с родителите, опознавателни екскурзии до забележителни исторически места в България – Бачковския и Рилския манастир, Асенова крепост и др.

Награда за приетите ученици в желаните от тях училища ще бъде лятна почивка на море. Новите гимназисти ще получат през първата година всички необходими учебници, учебни помагала и тетрадки.

Участниците в проекта са разделени в две групи. Всяка събота с тях се провеждат консултации и упражнения по български език и литература и математика. Целта е да се подготвят и представят на матурите възможно най-добре, за да продължат средното си образование в желаните от тях училища – ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПМГ „Гео Милев“, ПГ по строителство, архитектура и геодезия, Търговска гимназия, ПГ по ОХ „Райна Княгиня“, ПГ по електроника „Джон Атанасов“, ПГ по механотехника „Н.Й. Вапцаров“.