Ученици

Продажбите на фалшиви дипломи си остават разпространен бизнес

Въпреки че вече лятото е в разгара си и матурите отдавна не са злободневна тема, търговията с образование продължава да е целогодишен процес. Обява за продажба на дипломи за основно, средно и дори висше образование се завъртя в социалната мрежа, видя репортер на Actualno.com. В средата на миналия месец от профил на А.М. във Facebook-страницата на „Продавалник Асеновград“ беше публикувана обява, в която се твърди, че документите, които издават, са напечатани на оригинални бланки.

Твърди се, че документите са взети от съответните учебни заведения. Обяснено е също, че са подпечатани с оригинални печати, както и, че са положени необходимите подписи и отличителни знаци. Приложена е дори снимка на примерни копия.

В обявата за продажба на дипломи за контакт и информация е оставен потребител в скайп с име ani.mladenova.84. Екипът на  Actualno.com опита да се свърже с въпросната дама. Изпратили са запитване и в скайп, и във Facebook. Поискали са повече информация за цена и условия за закупуване на диплома по медицина. Отговор обаче не е получен. Facebook-профилът, както и обявата са изтрити минути, след запитването!

Източник: actualno.com