Училища

Продават стари училища в интернет

11 бивши училища се продават в интернет сайтове, показа проверка на „Монитор“. Имотите са основно в села и си търсят нови собственици, които да ги възстановят или да инвестират в тях. Цените започват от 5000 лв. и стигат до 320 000 лв.

Най-скъп е парцелът в село Капатово, област Благоевград, който включва и две бивши школа срещу 160 хил. евро. Офертата гласи, че имотът е с издадени разрешителни – готови за кандидатстване по европрограми. Парцелът се състои от общо шест урегулирани поземлени имота от общо 6725 кв. м. Две от сградите са школа в добро състояние с площ от около 750 кв. м.

250 хил. лв. пък е цената на бившето училище в село Величка, област Търговище. Търговците подчертават, че имотът е подходящ, както за живеене, така също и за бизнес, производство, селски и екотуризъм, хоспис и за финансиране по европроекти.

Офертата гласи, че сградата е след основен ремонт. Дворът на имота е с площ 12 000 кв.м, а училището е 1200 кв.м. В двора на бившето школо има вековни дървета и много зеленина, става ясно още от офертата.

На пазара е и някогашно школо, което вече има проект за изграждане на дом за стари хора. То се намира в село Ханово, област Ямбол, и се продава срещу 150 000 лв.

Източник: monitor.bg