Училища

Проверяват изправността на техниката преди матурите

Училищата в страната взимат всички необходими мерки да не се сблъскат с проблемите, които имаха някои избирателни секции по изборите, когато се оказа, че нямат тонер за принтерите и копирните си машини и проверяват много внимателно за изправността на техниката и консумативите си.

„Създадена е организация за проверка на тонерите в училищата. Чрез регионалните инспекторати са осигурени допълнителни средства за закупуването им, там, където има нужда”, съобщи вчера зам.-министърът на образованието Марина Банчева (на снимката), цитирана от „Монитор“.

Подготовката за матурите върви по план, успокои още Банчева и уточни, че се взимат необходимите мерки срещу преписване и изтичане на информация.

Тази година изпитите „2 в 1“ ще се проведат в по-малко на брой училища в сравнение с миналата. Идеята е да се използва целият капацитет на класните им стаи. Във всяка от тях ще има по 15 ученици.

Има възможност учениците да бъдат размествани, за да минат изпитите в по-компактен вариант. Така ще се гарантира по-голяма сигурност в училищата, ще има по-добри квестори, както и цялостно окомплектоване на комисиите, които ще следят за спазването на реда при изпитите, обяснява още зам.­ министърът, цитирана от всекидневника.