Училища

Проверка показа колко сигурна е системата за достъп на външни лица в училищата

Експеримент показа колко сигурна е системата за достъп на външни лица в училищата в столицата. Екип на БТВ проникна в произволно училище в центъра на София. Оказва се, че могат да влязат в 22-ро училище без никаква проверка, а охраната дори ги упътва към кабинета на IV A клас. Там би трябвало да има час по български език, но преподавател няма.

По-късно екипът се връща с камера. Охраната казва, че всеки, който влиза, има задължение „да му се обади”. Според ръководството на училището децата никога не оставали без учител.

Друго училище, в което проверяваме системата за сигурност, е 17-то, където преди седмица мъж беше задържан за блудство с деца. Екипът минава дори през стаята на охранителите, след което се качва по етажите с кутия бонбони. Необезпокоявани от никого те успяват да почерпят децата, които с удоволствие приемат лакомствата.

Едва на излизане от сградата екипът е спрян. Охранителят се е върнал пост, открива пропуска си и се обажда на полицията, които съставят предупредителен протокол за екипа ни.

Въпреки това директорът на училището е доволен от системата за сигурност.

Източник: novini.bg