Училища

Проведе се предварителният изпит по математика в СУ

640 кандидат студенти по предварителни очаквания трябваше да се явят днес на предварителния изпит по математика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Тези, които го направиха седнаха в 9:00 и работиха по тема Номер 3, изтеглена от Теодора Николаева от Видин в зала 255 на Ректората, пише inews.bg.

„Прекрасни задачи, направени от колеги с много вкус“, изказа се след избора деканът на Факултета по математика и информатика проф. дмн Иван Сосков.

Доц. д-р Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пък пожела на кандидатите успех и изрази надежда, че ще ги види наесен в Софийския университет.

Изпитът по математика е „вход“ към специалностите с добра реализация на пазара на труда във ФМИ, както и към голямо разнообразие от специалности в останалите факултети: Философия, Социология, Публична администрация, Библиотечно-информационни науки, Математика, Информатика, Приложна математика, Математика и информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационни системи и много други.

Нивото на проведения изпит днес е с коефициент, равен на коефициента на матурата, тъй като нивото на задачите се базира на задължителната подготовка по математика за средните училища.