Ученици

Провал на протеста за матурата пред МОН

Нито един зрелостник не се появи на протеста, с които явилите се на матурата по английски език искаха да изразят недоволството си от изпита.

Той бе насрочен за 15.00 ч. в понеделник пред сградата на Министерството на образованието и науката, но и час по-късно площада пред ведомство остана празен.

От няколко дни във фейсбук групата „Матури 2019“ различни зрелостници призовават всички останали да се обединят, за да покажат, че матурата им е била по-трудна отколкото трябва и част от въпросите са били сбъркани. Учениците бяха направили и събитие за протеста, в което над 250 бяха отбелязали, че ще се включат. В деня му обаче пред министерството имаше 3-4 деца, които обясниха, че не били там за протеста, въпреки че имаха навит в ръката си плакат.

Единствените абитуриенти около МОН обаче бяха две момичета, които бяха решили да си направят фотосесия преди бала. Момиче със зелена рокля предизвика интереса на група туристи от Тайван, които го заобиколиха, за да го снимат. Екскурзоводът им сподели, че девойката ще им е много по-мил спомен, отколкото църквата, към която се бяга запътили.

Източник: monitor.bg