Институции Ученици

Проблемите пред дистанционното образование – липса на интернет и липса на компютри

5% от децата нямат интернет свързаност, затова сме говорили с мобилните оператори да поставят Wi-Fi точки безплатно, за да може този процент да бъдат „покрити”.

Има проблеми и с броя на устройствата – затова сме препоръчали виртуална класна стая само ако родителите се съгласят. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. На въпрос на БНТ колко време ще продължи това, отговорът е – засега 1 месец. Като резервен вариант образователното министерство е дало платформата на Microsoft на всички учебни заведения. Има много позитивно настроение към дистанционното обучение, обясни Вълчев.

Иначе, от 9:15 часа днес по БНТ 2 бяха излъчени първите два видеоурока. Първите уроци ще бъдат по български език и по математика за седми клас. Урокът по български език се води от Весела Михайлова – учител и автор на учебници, а урокът по математика е представен от Ирена Муташка – учител в 42-ро Основно училище „Хаджи Димитър“ в София. Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на „Просвета“.

Източник: actualno.com