Училища

Принцеса и министър откриха учебната година във Втора английска

Холандската принцеса Лаурентин ван Оранйе би искала отново да бъде ученичка и да преживее отново ученическите си години, каза самата тя по време на откриването на новата учебната година във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ в София.

Тя беше почетен гост на церемонията, на която присъства и министърът на образованието Сергей Игнатов.

Лаурентин ван Оранйе подчерта, че вярва в особено важната роля на учителите.

„Те заслужават уважение, затова, че са се занимавали с такива като мен в моята младост и с такива като вас днес. Най-важното нещо, което аз съм научила, е да следвам мечтите си и пожелавам същото на вас. Вярвайте в себе си и ще постигнете всичко, към което се стремите“, каза тя.

Принцесата подари на училището съоръжения за паркиране на велосипеди.

„Очакват ви много трудности“, обърна се към осмокласниците директорката на гимназията Емилия Лазарова и добави, че училището, е което за първи път прекрачват днес е „свят изпълнен с духовност, мечти и диалогичност“.

От своя страна министър Игнатов пожела на учениците да реализират емоционални взривове, пожела им много любов и всяка тяхна стъпка да бъде съпътствана с мисълта, че българския учител заслужава повече уважение.

„Никой не е по-голям от своя учител, пише в Евангелието“, припомни за втори път днес Игнатов. след като каза същото и в ефира на БНТ сутринта.

По материали от news.bg, снимка: news.bg

Още по темата