Ученици

Принудителна ваканция за стотици ученици?

Стотици ученици са заклещени в ледените капани на планините и доста от тях вероятно няма да успеят да отидат утре на училище, когато е първият учебен ден за новата календарна година, информират централните печатни медии днес.

Повече от 160 от тях са обградени от преспи в месността Копривките в Родопите. Децата са на топло в хотелите и почивните станции, но проблемът е, че извозването им днес ще бъде крайно затруднено от тежката метеорологична обстановка. Отговорните органи са на мнение, че единствените затруднения ще са свързани с по-бавното придвижване на децата. Други притеснения около сигурността им няма.

Освен всичко друго, тяхната ваканция беше и развалена от обилния снеговалеж и виелиците в района. Силният вятър в района остави няколко места без ток.

В Семково снегът провали почивката на 120 деца. Те трябвало да се приберат в петък, но преспите ги забавили.

Блокирани от снега има и в Люляците край Габрово. Там около 100 ученици вчера разбрали, че прибирането по родните места ще е силно затруднено от падналия сняг. От Гражданска защита пробили път, който обаче не е достатъчно широк и безопасен за автобусите.

По всяка вероятност ваканцията на всички ще бъде удължена с 1-2 дни.