Мнения

Приключи V Национално състезание по ИТ „ХХІ век – иновационни технологии в българското образование”

От 5 до 7 март 2010 г. се проведе V Национално състезание по информационни технологии „ХХІ век – иновационни технологии в българското образование” (www.montana-it.com). Състезанието се провежда ежегодно в ПМГ „Св. Климент Охридски”, гр. Монтана.

 

Надпреварата се проведе в следните категории:

  • Web – приложения 8 – 12 клас
  • Приложни програми 8 – 12 клас
  • Компютърни презентации 5 – 7 клас
  • Компютърни презентации 8 – 10 клас
 

Класирането на всички ученици в отделните категории е публикувано тук: http://www.montana-it.com/modules/ShowScore/ в официалния сайт на състезанието.

 

Състезанието се проведе с генералното спонсорство на програмата „Партньори в познанието” на Microsoft и със спонсорството на хостинг доставчика Cloud.bg и антивирусен софтуер „Касперски”.

 

Участниците в националното състезание изготвят и защитават пред комисия разработени от тях проекти, демонстриращи и спомагащи за приложението на новаторски технологии в българското образование.

 

След участието в състезанието всеки проект се предоставя за свободно ползване за нуждите на българското образование.

 

Проектите в първите две категории се изготвят предварително. Те могат да бъдат изработени от един или двама ученици под ръководството на научен ръководител или консултант. Състезателите в категория „Компютърни презентации”, която е за ученици 5-7 клас и 8-10 клас, не подготвят предварително проекти. В деня на състезанието те получават материали и тема от журито.

 

Подробности за състезанието са публикувани в официалния му сайт: www.montana-it.com.