Мнения

Приключи Състезанието по програмиране на PC Magazine и Мусала Софт

На 31 март бяха връчени наградите в V кръг в ХV издание на състезанието по програмиране на сп. PC Magazine Bulgaria и софтуерната компания Мусала Софт, за осми пореден път организирано с подкрепата на Майкрософт България.

 

Майкрософт България спомогна за изготвянето на задачата и връчи награди на участниците, класирали се на първите три места в пети кръг от състезанието.

 

Освен наградите, осигурени от Майкрософт, състезателите получиха рекламни материали от Мусала Софт и годишни абонаменти от PC Magazine Bulgaria.

 

Наградите бяха връчени в кино Арена – Младост, в рамките на Дни на Майкрософт 2010.

 

Победителят в конкурса е Мартин Маринов със 75,17 точки. Той е студент втори курс в University of Aberdeen, Scotland – специалност Computing Science. Мартин е бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 2008 година в Кайро. За първи път печели кръг и това е първото му участие в петнадесетото издание на конкурса.

 

Втора награда бе за Ивайло Странджев, студент четвърти курс във Факултета по математика и информатика към Софийски Университет, специалност Информатика. Ивайло бе победител в кръга на Майкрософт в миналогодишното издание, както и участва във финалния присъствен кръг.

 

На трето място се класира Иван Иванов, студент трети курс във Факултета по математика и информатика към Софийски Университет, специалност Софтуерно инженерство.

 

За осма поредна година Майкрософт България подкрепя организирането на този конкурс, защото знае колко важен е приносът на обществото на софтуерните разработчици за развитието на технологиите. Радваме се, че ентусиазмът на състезателите в конкурса расте и приемат предизвикателствата на всяка следваща задача. Убеден съм, че днешните победители са бъдещите лидери в нашите технологии и им желая успех.“ – сподели Дончо Ангелов, мениджър „Платформи за разработка” в Майкрософт България.