Мнения

Приключи подаването на кандидатури за конкурса “Наградите на БАИТ“

Преди няколко дни приключи набирането на кандидатури за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2012 г. Отчете се засилени интерес от страна на компании, които не са членове на асоциацията, съобщиха организаторите.

Тази година бяха подадени 76 кандидатури. В три от общо единадесетте категории конкуренцията е най-голяма – Образователна награда, Бизнес иновативност и Публична администрация. Останалите категории са Мобилни решения, Журналистически принос, Компания на годината, Корпоративна и социална отговорност, Специална награда, Студентска награда, Е-business и StartUp.

Предстои да бъдат разгледани предложенията на участниците и оценени от Комисията по избора. На официална церемония на 22 януари 2013 г. ще бъдат връчени наградите на всички победители.

„Наградите на БАИТ“ се организират под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев. БАИТ има удоволствието той да бъде патрон на конкурса, отчитайки активната му позиция за насърчаване на развитието на технологиите в България.  

Чрез този свой проект БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2012 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ“ за 2012 г.се провеждат с подкрепата на  Майкрософт България, Кантек, Контракс, Технологика, Датекс, Фрекълз, Акт Софт и Апис.

В партньорството с: IDG.bg, Bulgaria On Air TV. Computer, Teacher.bg, Diploma.bg, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национален център за безопасен интернет, БТА, Econ.bg, БНР, Национално сдружение на общините в Република България