Мнения

Приключи най-успешното издание на “Дни на Майкрософт“

Приключи единадесетото издание на Дни на Майкрософт – най-голямата технологична конференция в България. Тя се проведе в рамките на два дни – 28 и 29 март 2012 г., в кино „Арена Младост“, в гр. София.

Дни на Майкрософт 2012 е най-успешното издание на конференцията за последните няколко години. Над 1000 участника посетиха 74-те лекторски сесии в 10 зали на кино „Арена Младост“. Те бяха водени от 28 чуждестранни и 23 български лектори. За първи път сред записалите се участници имаше и желаещи от други държави.

„За поредна година Дни на Майкрософт бе най-голямото събитие в календара на Майкрософт България и сериозно предизвикателство за екипа на компанията. Увеличеният брой участници, включително на такива от чужбина, и добрите отзиви, които получихме от посетители и партньори ни показват, че сме се справили добре“, направи оценка на конференцията Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

„Вземи ВСИЧКО“ беше основното послание на тазгодишното издание на конференцията. То бе обвързано с възможностите, които имаха участниците да получат всичко – информацията за новите технологии на Майкрософт, контакти с колеги и партньори, както и много забавления.

Ключови лектори на тазгодишната конференция бяха Андреас Хартл – главен оперативен директор в Майкрософт за Централна и Източна Европа и Майкъл Плат – главен директор платформи за разработка в Майкрософт. Те представиха визията си за облачните системи и начина, по който продуктите на Майкрософт, и в частност Windows 8, са в непрекъснат синхрон с динамичната софтуерна индустрия.

Наред с лекционната част от програмата на конференцията, голям интерес предизвика и Експо зоната със свободен за всички посетители достъп. Тя бе с изцяло обновен дизайн и предостави допълнителна възможност за полезни контакти и нова информация за последните технологични решения. Общо 17 технологични партньора на Дни на Майкрософт 2012, сред които премиум спонсора Infragistics и платинените спонсори Телерик и ЦАПК Прогрес, демонстрираха ексклузивни предложения и томболи с много награди. В специализирания Microsoft corner бяха представени някои от най-ефективните хардуерни продукти на компанията, които впечатлиха с бляскав и артистичен дизайн. На него беше представен и екипът на Microsoft Services за България. Всеки отбил се на този щанд, получи правото да завърти вълнуващото Колело на технологиите и да получи награда.

Голям интерес сред участниците предизвика играта с баджове. Над 50 екипа от по пет човека успяха да съберат всички видове баджове с различни дизайн и текст, като победителите получиха 5 фен карти за кино Арена. Предизвикателствата за участниците не бяха ограничени само в рамките на конференцията – любителите на видеото бяха стимулирани да покажат своята гледна точка за Дни на Майкрософт 2012 чрез заснемането на едноминутно видео с телефон, което да качат до 13 април 2012 г. на Фейсбук страницата на конференцията. Победителят в това предизвикателство ще бъде награден с телефон Nokia Lumia 800, а първите 10, качили видео, получават специална награда – хардуер от Майкрософт.

Кулминацията в раздаването на награди бе турнирът по Xbox и Kinect за Xbox, проведен в къта за игри. Състезателите се бореха за атрактивните призове – ARC мишка и суитчъри.

Традиционно, големи изненади са предвидени и за попълнилите формите за обратната връзка, защото най-важното мнение за Дни на Майкрософт е това на участниците – Nokia Lumia 800, Kindle 4 и още много други.

Още по темата