Ученици

Призовават за обществена активност за изучаване на религия

И Министерството на образованието, и Синдикатът на българските учители са загрижени за духовното израстване на подрастващите българи, сочи наблюдение на развиваните в училище дейности.

Именно заради това, в социалните мрежи с появиха апели да бъдем обществено активни, да се интересуваме от възможностите за изучаване на религия в близките до нас училища, да инициираме интерес и желание у съседи и съкварталци и у техните деца към изучаване на предмета.

Апелът е преди всичко към тези, в чиито семейства има ученици. Те са призовани не само пасивно да очакват, а и всеки да допринесе за доброто дело, кой колкото може и според възможностите, които има.

Според министър Кунева, децата желаещи да изучават религия в училище драстично са намалели през последните 15 години. В същото време наблюденията показват, че децата и населението, като цяло драстично са намалели.

Криза на ценностите и морала съпътстващи материалната нищета на българите са причина за подобни явления, и именно вярата и християнската нравственост ще поставят началото на изхода от това положение към възраждане и спасение, убедени са авторите на апела в социалните мрежи. Те ни призовават да бъдем по инициативни в действията си в насока към демонстриране на обществена заинтересованост към изучаването на нашата вяра в българското училище.

Снимка: httpwww.cross.bg