Мнения

Приветствие на министър Сергей Игнатов по случай началото на учебната година

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов приветства учителите, учениците и родителите, по повод новата учебна година, която официално стартира днес.

Ето и обръщението, което бе разпространено от пресцентъра на МОМН:

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Отново сме на прага на новата учебна година – един от най-истинските поводи за тържество и радост. Днешният ден е празник за всеки, който вярва, че знанието е дълбока човешка потребност и че лишен от него, човек остава без способността да управлява живота си.

Ето защо се обръщам към вас с дълбока почит за това, че на този ден влизате в училище, за да търсите това, към което се стремите; за да приложите това, което сте научили; за да дадете и да получите; за да сте силни в знаенето и моженето; за да успявате заедно.

Скъпи учители,
На днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Вярвам, че българското общество цени високо вашата длъжност и ви уверявам, че в качеството си на министър на образованието, младежта и науката няма да пожаля усилия за повишаване на обществената и държавна значимост на учителската професия.

Скъпи ученици,
Бъдете пламенни и любознателни, винаги отворени към нови знания, усърдни в усвояването на необходимите ви умения. Винаги искайте повече от себе си и никога не спирайте да вярвате, че можете повече, никога не се предавайте.

Уважаеми родители,
Нека заедно да превърнем училището в желано и приятно място за младите хора. Място, в което не само получават знания, но и създават нови приятелства и откриват талантите си. Бъдете близо до децата си и ги подкрепяйте.

На добър час!

СЕРГЕЙ ИГНАТОВ
Министър на образованието,
младежта и науката