Мнения

Престижно отличие за Майкрософт България на годишните награди на БФБЛ

Проектът на Майкрософт България „Дигитален клас“ бе отличен с първа награда в категорията „Инвеститор в знанието“ на осмите годишни награди на БФБЛ (Български форум на бизнес лидерите) за социално отговорен бизнес. В проекта участват повече от 165 000 ученици и учители от страната.

Техните училища разполагат с модерна, базирана на Live@Edu, платформа за комуникация и работа в екип, споделяне на документи и създаване на собствен сайт в Интернет. Споделянето на информация e възможно както между учениците и учителите в дадено училище, така и между  училищата на регионално и национално ниво.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов връчи наградата на Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

„Искам да благодаря на министерството на образованието, младежта и науката за ролята им на достоен партньор, на моите колеги, които денонощно работят за и в името на българските деца, както и на 165 000 ученици и учители, които ежедневно използват платформата“, каза г-н Ранделов.

Майкрософт България има дългосрочен ангажимент към българското образование и към въвеждането на най-модерни технологии в българските училища. Проектът стартира преди три години и в момента обхваща повече от 520 училища и 165 000 ученици и учители в страната.