Ученици

Престижни награди зарадваха учениците в град Летница

Престижни награди зарадваха учениците на СУ„Бачо Киро“ гр. Летница тази есен.

На 29 октомври на официална церемония в галерия „Академия“ на НХА гр. София бяха раздадени наградите от Световният конкурс за детска рисунка „Малък Зограф“. Той се организира за шести път от фондация „Малък Зограф” в партньорство с НДФ „13 века България”. Изданието се радва на все по-голям интерес, като тази година са участвали малки творци от над 58 държави с рекорден брой от 7000 рисунки. Дебютно е участие-то на деца от Южна Корея, Куба, Оман, Катар, Канада, Финландия, Хърватия, Дубай, САЩ и др. Компетентното жури с председател проф. Анна Бояджиева заседава два дни и беше изключително затруднено при определяне на най-добрите.

За първи път бяха отличени и трима преподаватели със златни медали, допринесли за развитието на децата чрез изобразителното изкуство.

С гордост ръководството на СУ“Бачо Киро“ може да се похвали, че г-жа Светлана Сто-янова е една от тях.

Голямата награда на НДФ „13 века България” бе присъдена на Билял Османов. Със сребърен медал и сертификат бе награден Силвио Хиков, а с бронз – Александра Косто-ва. Други двама възпитаници на арт педагога – Филиз Асева и Даниел Петков са с поощрителни награди, връчени от г-н Митко Тодоров.

И отново награди, този път от националния конкурс „Морето не е за една ваканция“, Бургас. Първото място зае Николас Недялков – 6 клас, колективна награда за училище-то и трето място от Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите“ на Боян Ми-тев – 7 клас.

Поощрителна награда ще получи ученичката Биляна Тодорова от Международния конкурс КАО, Япония, тя е сред 15-те деца, на които тази година организаторите на конкурса присъждат награда. Друг не по-малко престижен е международният конкурс „Радостта на Европа“ в Сърбия, от който също е спечелена поощрителна награда за колективна рисунка.