Учители

Преподавател стана Мъж на годината за 2014 г.

Създателят на специализирана школа по приложна математика и физика в Казанлък, чиито възпитаници носят международни отличия на страната всяка година Теодосий Теодосиев стана „Мъж на годината“ за 2014 г. в традиционната ежегодна анкета, организира на от Дарик радио.

Той пребори конкуренцията на алпиниста Боян Петров, изкачил три осемхилядника в един сезон и писателя Милен Русков, който спечели престижната награда за литература на Европейски съюз с романа си „Възвишение“.

През последните 40 години Теодосиев е обучил най-много шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала.

„Едно добро общество е това, което реализира тавана на възможностите на своите граждани, тогава за всички е добре. В това отношение, аз съм успял да реализирам тавана на възможностите на своите ученици“, смята Теодосиев, който в края на годината получи помещение за своята школа, осигурено от МОН.

„При условие, че в Китай от 14 милиона души избират пет души отбор за олимпиада по физика, а в България, която може да е колкото един град в Европа като население, от един малък български град, от една паралелка, избираме шест човека, а трима от тях ни носят златни медали – това е сериозно нещо и става с много вдъхновение“, коментира още пред Дарик той.

Теодосиев е събрал убедителен вот от 68.8%. Втори остана Боян Петров с 22.4%, а трети Милен Русков с 8.8%.

Източник: Дневник