Мнения

Преподавател в СУ: Не споделям мнението, че образованието пада

Високите технологии навлизат все повече в учебните заведения, а сегашните ученици не са по-малко способни от миналите поколения, каза заместник-деканът на Факултета по журналистика и масови комуникации в Софийския университет Ефрем Ефремов пред БНР.

„Образованието е консервативна система и да трябва няма залитания към самоцелни промени. Това, според мен, е много важно, защото българското средно образование има своите добри традиции. Не споделям мнението, че образованието пада, че младото поколение са по-глупави и не четат и т. н. Преподавам във Факултета по журналистика и имам много наблюдения и добър опит. Мога да твърдя, че сегашните единайсетокласници и първокурсници съответно в никакъв случай не са глупави или по-неинтелигентни или по-малко информирани от тези от преди 10 години, например“.

Ефремов е категоричен, че технологиите навлизат в образованието, но повишаването на учителските заплати няма да завърши реформата в образованието, ако не се направи ревизия и на съдържанието на учебния материал и да се предвиди време за затвърждаване на новите знания.

Източник: novini.bg