Ученици

Премиерът: Единствено училището създава бъдещите граждани на страната ни

Пред преподавателите и възпитаниците на ОУ „Васил Априлов“ в с. Голеш служебният премиер проф. Близнашки посочи нарастването на информацията и динамичното й разпространение като едно от основните предизвикателства пред училищното образование.

„Усвояването на техники за учене е по-важна задача, отколкото самото усвояване на готови знания, защото ученето е дело на целия човешки живот, а не само на училището“, подчерта министър-председателят в словото си.

Премиерът беше категоричен, че съвременното българско училище трябва да формира не само знаещи и можещи, но и добродетелни личности, мотивирани да работят за просперитета на обществото като цяло.

„Все повече внимание трябва да бъде отделяно и на възпитанието, защото единствено училището създава бъдещите граждани на страната ни. Възпитанието подготвя хората да бъдат неотделима част от една колективна национална политическа общност“, каза още министър-председателят Георги Близнашки.

В първия учебен ден училището в с. Голеш, което отбелязва и 120 години от своето основаване, ще посрещне повече от 280 ученици.