Мнения

Президентът: Трябва ни образование, духовност, последователност и ясна визия за бъдещето!

Нужна ни е последователна работа, ясна визия, образование и духовност, каза в днешното си слово на тържествената заря-проверка по повод днешния национален празник президентът на Република България Росен Плевнелиев.

„Това ни е нужно, за да осигурим бъдещето на силната и вечна майка България“, добави още държавния глава.

„Днес ние почитаме не само жертвите, днес си даваме сметка, че сме длъжни да работим за сбъдването на надеждите, за намирането на истински и достойни пътища, по които да върви модерна България. Пътища, които да ни изведат до мечтата за „чиста и свята република“ в интерес на нейните граждани“, заяви още той.

В словото си той посочи четирите основни етапа през които е минала страната ни, за да се поздрави с жадуваната свобода, а по-късно и независимост.

Първият е написването на „История Славаноболгарская“ от Паисий Хилендарски, а вторият минава през създаването и укрепването на родното образование. Третият е подвигът и саможертвата на революционерите,. Последният е този на превръщането на България в модерна и съвременна държава.

Тържеството бе командвано от бригаден генерал Румен Радев.

Сред присъствалите на церемонията бяха още председателят на Народното събрание Цецка Цачева, премиерът Бойко Борисов, вицепрезидентът Маргарита Попова, президентът (2002-2012) Георги Първанов, министри, депутати, висши военни, духовници, дипломати, граждани.