Мнения

Президентът Първанов: 15 септември заслужава да е национален празник!

15 септември е дата, достойна да се нареди до 24 май и 1 ноември, категоричен е президентът на Република България Георги Първанов. Вчера той беше гост на тържеството в 6 СОУ ‘Иван Вазов“ в Благоевград.

„Едва ли има друга нация, която да има такъв училищен химн „Върви народе възродени“. Знанието е сила, по-мощна от меча и оръжието“, заяви още президентът.

Именно това са осъзнали нашите предци по време на най-тежките моменти от историята ни, когато са давали всичко, за да просветят децата си.

„Преживявам празникът на 15 септември и го помня с топли чувства. Бил съм ученик, а за кратко и учител. Всички ние сме отговорни за издигане качеството на родното образование. Пред него стоят много нови предизвикателства. Нужно ни е обединение, което е предпоставка за успех в бъдещите реформи“, подчерта още Георги Първанов.

Той сподели притесненията си от незадоволителните резултати от международни изследвания за нивото на четивност у нас, както и все по-спадащото цялостно ниво в традиционно силни за България дисциплини като математика и информатика.

Още по темата