Мнения

Президентът на Microsoft за Централна и Източна Европа идва в България

Майкрософт България обяви участието на Дон Грантъм в INDEED WE CAN. Президентът на Майкрософт за Централна и Източна Европа, който пристига за първи път у нас, ще открие техническата конференция и ще бъде сред лекторите на събитието.

„За нас е огромна чест, че господин Грантъм прие поканата ни и се присъедини към INDEED WE CAN. Това е поредното доказателство за значимостта на събития като INDEED, не само за ИТ сектора в България, но и за бизнеса като цяло. През годините Майкрософт България неведнъж е доказвал своите лидерски позиции в сферата на технологиите – гордеем се с добре познатите Дни на Майкрософт, Microsoft Industry Week, Microsoft In Charge, In Touch и много други. Всички тези събития допринесоха за разбирането и досега с бизнеса, институциите, разработчиците, клиентите и партньорите ни. Майкрософт България ще продължи да организира такива конференции, защото те приютяват блестящи умове от цял свят. Щастливи сме да заявим, че Дон Грантъм е един от тях“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Преди да се присъедини към екипа на Майкрософт и да поеме длъжността президент за Централна и Източна Европа, Дон Грантъм е заемал поста старши вицепрезидент в Hewlett-Packard. Дон Грантъм има и девет години опит в Sun Microsystems като вицепрезидент глобални продажби и услуги.

Платформата INDEED е наследник на емблематичните за технологичните среди „Дни на Майкрософт“, посветени на иновациите, създаването на контакти, информацията, предприемачеството, новите знания и развитието. Наименованието INDEED, от една страна, носи смисъла на израза „в действие“, а от друга – е събирателно за основните ценности на компанията: Innovation, Networking, Data, Entrepreneurship, Education, Development.

Конференцията се осъществява в партньорство с TELELINK, ASAP, MentorMate, Майлстоун Системс България и ЦАПК Прогрес. Основен медиен партньор е Нетинфо. Тя ще се състои на 20-21 октомври.