Учители

Президентът към 12 000 учители: Вие сте благословени!

Възраждането на българското образование трябва да бъде национален приоритет – дългосрочен, надпартиен и стратегически, заяви президентът Росен Плевнелиев, по време на откриването на Националния учителски събор в зала „Арена Армеец“.

„За мен е огромна чест да приветствам вас – учителите на България – представителите на най-благородната професия“, обърна се държавният глава пред събралите се над 12 000 учители в зала „Арена Армеец“.

„Няма как да не съм тук тогава, когато 12 хиляди учители – учителите на България са в една зала. Това, което политиците трябва да направят е да застанат мирно, да ви погледнати да ви чуят“, заяви Плевнелиев, цитиран от „Фокус“.

„Вълнувам се от тази среща, защото добре знам, че съдбите на милионите българи, съдбата на всеки един човек зависи от неговите учител. Щастливи са тези, които винаги са имали любим учител на своя страна в своя житейски път“, допълни още той.

„Вие сте представители на най-важната професионална общност, вие сте хората, които в най-голяма степен определят бъдещето на България. Искрено се вълнувам от тази среща, защото и моите родители са учители и познавам добре огромното удоволствие, което те изпитваха, но и нелекото им ежедневие, изпълнено с много несгоди. Убеден съм, че вие сте благословени със своята професия“, заяви Плевнелиев.

„В днешния ден съм тук , за да изразя своята подкрепа за вас“, подчерта той.

Източник: Фокус