Мнения

Президентът иска повече практическа подготовка за децата

Президентът на Република България Росен Плевнелиев обяви, че „ще инициира дебат за приемането на нов закон за средното образование, тъй като на този етап от обучението си децата трябва да получават добра практическа подготовка, която да им помогне в бъдещата професионална реализация“.

Информацията е от прессекратариата на президентството.

Според него страната ни ще се нуждае от все повече инженери в следващите години, което налага да бъдат осъществени конкретни промени в модела на обучение

Държавният глава е заявил това на среща в Чепеларе, на която са присъствали кметът Тодор Бозуков, олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска и възпитаници на трите средни училища в Родопския град – гимназията „Васил Дечев“, Техникума по горско стопанство и Спортното училище.

Проектът за нов закон за предучилищното и училищно образование вече е на второ четене в парламента, а текстовете от него се подготвят повече от две години. Някои от най-важните от тях са свързани именно с желанието на Плевнелиев за повече практика в образованието на учениците.