Ученици

Предупреждение за слабите оценки е имало преди години

Предупреждение за слабите резултати на седмокласниците тази година е имало още преди няколко години – през лятото на 2013 година. Тогава випускът се е представил много зле на националното оценяване след четвърти клас, каза пред БНТ образователният министър Меглена Кунева. Тя припомни, че по това време премиер е Пламен Орешарски и допълни, че няма следа тогавашният министър да е взел мерки.

Тази година четвъртокласниците са с много високо представяне, което означава, че докато стигнат седми клас, ще имат много високи резултати.

Тестът наистина се разпространява много масово, въпросът е отговорите от теста да не влизат обратно, затова заложихме всички необходими мерки за сигурност, за да няма преписване, каза Кунева

Меглена Кунева уточни, че сегашното ръководство на министерството не иска да бяга от отговорност и ще вземе мерки за подобряване на ситуацията.

Хора с недостиг в образованието, които не могат да се реализират, са опасност за националната сигурност. Защото тя зависи и от българския дух, каза още министърът.

Източник: actualno.com