Училища

Предстои SoftUni Conf October 2014 – конференция за софтуерни инженери

Софтуерният университет (СофтУни) организира технологична конференция СофтУни конф октомври 2014 на 10-12 октомври 2014 г. Събитието е ориентирано към начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители и ентусиасти.

Участниците в конференцията ще се запознаят с различни технологии за разработка на софтуер и ще научат полезни съвети и практики за професията „софтуерен инженер“. Техническите теми обхващат: уеб разработка, мобилни приложения, хардуер, операционни системи, вградени системи, интелигентни системи, софтуерно инженерство, Java, PHP, iOS и Android. Нетехническите теми обхващат здраве, спорт и социални умения.

Конференцията ще се проведе в периода 10-12 октомври 2014 г. в Боровец, х-л „Рила“. Участието е на студентска цена: 110 лв. за 3 дни all inclusive: с включена храна, 2 нощувки и участие във всички семинари и обучения.

Програмата на СофтУни конф октомври2014включва над 15 семинара на всякакви теми: от уеб програмиранедо вградени системии микроконтролери. Ето и някои от темите на СофтУни конференцията:

·         Писане на WordPress добавки

·         Уеб приложения с Python и Django

·         Криптография за програмисти

·         Разпознаване на говор: алгоритми и имплементация

·         Разработка на iOS приложения със Swift

·         Системи за управление на пакети. PHP Composer

·         Вградени системи и OLinuXino

·         MVC технологични рамки (frameworks)за уеб приложения

·         Как да си напишем собствена операционна система?

·         Как работи микропроцесорът?

·         Работа, учене, инструменти и автоматизация

·         Java 8 и скритите моменти в нея

·         Разработка на Android приложения

·         и други

Лектори на събитието са: Светлин Наков, Марио Пешев, Борис Червенков, Любомир Янчев, Калин Цеков, Иван Ванков, Йордан Христов, Цветан Узунов, Христо Дешев, Борислав Станимиров, Константин Данков, Найден Гочев, Цветан Ианов и други. Те ще разкажат за добрите практики в бранша, новите технологии и не само. Повече за тях и програмата на събитието можете да откриете на сайта на конференцията.

Участниците ще могат да заемат ролята на лектори в един от панелите „Lightning Talks„с кратки 5-минутни презентации и демонстрации.

Регистрацията за събитието е отворена, като за ранно записалите се до 30-ти септември има специални намаления. Ето как ще протече СофтУни конференцията:

·         2 нощувки – 10 и 11 октомври

·         10октомври – настаняване, вечеря

·         11 октомври – закуска, начало на конференцията, обяд, вечеря

·         12 октомври – закуска, обяд, закриване на конференцията

 

Това е второ издание на СофтУни Конф. Първото се проведе през май месец и събра около 180 участници, които останаха с много добри впечатления от събитието, както се разбира и от проведената след конференцията анкета. Можете да разгледате програмата и видео лекциите от страницата на СофтУни Конф май 2014.

Спонсори на СофтУни Конф октомври 2014 са: Vivacom, SBTech, SmartIT, Komfo, SoftwareGroup, XS Software, Superhosting.bg и Информационно обслужване.

За повече информация и записване посетете сайта на СофтУни КонфОктомври 2014.