Училища

Представиха тенденциите за ефективно използване на новите технологии в образователния процес

Центърът за творческо обучение, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Майкрософт България, и с подкрепата на Регионален Инспекторат по Образованието, София‐град организираха днес информационна среща, чиято цел беше да запознае гостите с приоритетите на МОН за въвеждане на ИКТ в средното образование.

Събитието се състоя в “Новотел” София.

Проектът на Център за творческо обучение ‐ “Креативна класна стая” представи най‐съвременни тенденции за ефективно използване на новите технологии в образователния процес.

На срещата приоритетите по Национална програма “ИКТ в образованието” демонстрира Иван Иванов, директор, Дирекция “ИКТ в образованието” в МОН.

Александър Ангелов, директор на Центъра за творческо Обучение представи концепцията за цялостна интеграция на ИКТ в образователния процес.

Развита бе и темата за “Добри практики и методики в използването на таблети и интерактивни технологии в класната стая”.

По нея говори Даниела Самарджиева от СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, гр. Златица, която проведе демонстрация с ученици от училището.

Д‐р Атанаска Рейха и Полина Ангелова от 30 СОУ “Братя Миладинови”, гр. София презентираха постиженията и успехите на школото при използването на ИКТ в образованието.

София Янкулова от 66 ОДЗ “Елица”, Панчарево, гр. София заедно с деца в подготвителна група, показаха, че технолигията е достъпна и за най-малките.