Училища

Предприемачество още от детската градина

Малчуганите в детската градина вече няма да учат само стихчета и песнички, а ще навлизат отрано в дебрите на предприемачеството. Това ще предвиждат новите учебни програми, които в момента са на етап подготовка.

Разбира се бизнес уменията си петгодишните ще развиват под формата на игри, подходящи за възрастта им. Това обяви вчера по време на откриването на „Седмицата на предприемачеството“ зам.-министърът на образованието Милена Дамянова.

Заедно с ученици и преподаватели Дамянова участва в открит урок на тема „Пътят на учебника“. По време на урока третокласник от столичното 119-то СОУ обясни, че в часовете по предприемачество учат за банки, маркетинг и за различните професии.

По време на събитието тя разкри, че около 90 лв струва комплект учебници за един третокласник, а държавата отделя близо 5 000 000 лв за да осигури пособията за целия випуск.

Към момента предприемачеството е избираем предмет и се изучава от 80% от учениците в начален етап. С приемането на новия закон и влизането му в сила вероятно от началото на следващата учебна година предметът ще стане задължителен за учениците до седми клас.

Предприемачеството заменя часовете по трудово обучение.