Училища

Предложение за преносима класна стая Mobil classroom

Вече е съвсем нормална гледка в метрото и по спирките на градския транспорт да видите хора с таблети в ръка трескаво да почукват екрана. А що се отнася до децата, едва ли има някое вече проходило, да не е пипнало таблет.

Ако обаче не си купувате таблет само защото се притеснявате, че трябва да се учите да работите с нова операционна система, със сигурност трябва да се запознаете с новите модели таблети на компанията Point of View, която наскоро пусна нови модели с операционна система Windows 8.1.

Ако вашият настолен компютър работи с тази ОС, ще ползвате таблета без никакви затруднения и ще имате достъп до вашите любими приложения и важни данни навсякъде, по всяко време и по един и същ начин.

Серията таблети, за която стана дума, включва няколко модела с 8- и 10-инчови дисплеи. Те се задвижват от четириядрен процесор Intel Atom Z3735D с тактова честота 1,33 GHz, способна да се увеличава до 1,83 GHz, който има минимална консумация (под 4 W TDP). Графиката е осигурена от вградения в процесора графичен адаптер Intel Graphics HD, подходяща за за забавление с мултимедия и видео.

„Вали Компютърс“ ООД е сред най‐успешните и утвърдени партньори на българските училища, спечелила доверие и реализирала проекти в над 350 училища в цялата страна по проект „ИКТ в училище“ на първи и втори етап. Получихме висока оценка от МОН за стриктно спазване на поставените изисквания и добра реализация на проекта.

С цел да отговорят на Вашите индивидуални изисквания и необходимост, те създадоха ПРЕНОСИМАТА КЛАСНА СТАЯ Mobii Classroom, която включва:

Таблети с операционна система MICROSOFT WINDOWS (от 10 до 20 таблета)
Учителски преносим компютър FUJITSU Lifebook
Софтуер за управление на класна стая NetSupport School
Високоскоростен безжичен рутер TP Link

Преносимата класна стая дава свободата на всеки ученик да създава и споделя съдържание, докато се забавлява с новите технологии, а учителят да проследява целия процес, и да наставлява, задава задачи и проверява знанията на учениците. Целият процес може да се изнесе върху интерактивна дъска, чрез проектор и учителския компютър. В помощ на преподавателя е софтуерът за управление на класна стая NetSupport School, изцяло на български език, който дава различни възможности за комуникация на учителя индивидуално с един ученик, с група от ученици или с целия клас.

Повече информация ще намерите в брошурата на компанията