Институции Мнения Ученици Училища Учители

Предлагат се промени в графика на ваканциите

Отрасловият съвет в системата на средното образование предлага нови дати за пролетната ваканция на учениците, заради силната натовареност на учениците, породена от редуването на присъствено обучение и занятия в електронна среда.

МОН определи пролетната ваканция за учениците от 1-и до 11-и клас да се състои между 3 и 11 април, като за зрелостниците е със седмица по-кратка, припомня Pariteni.bg.

Отрасловият предлага две ваканции. Първата да бъде между 18 и 21 март, когато приключва първият цикъл на ротация на хибридното обучение. Предлага се втората част от пролетната ваканция да се състои между 29 април до 9 май. Със съчетаването на почивните дни на Великден, 1 май и Гергьовден, ще се избегне редуването на учебни и неучебни дни, което разпокъсва занятията.

Отрасловият съвет изразява надежда повече да не се затварят учебни заведения, както и да бъдат положени всички усилия за нормалното провеждане на държавните зрелостни изпити и на националното външно оценяване в четвърти, шести и десети клас.

Източник: Pariteni.bg