Ученици

Превключи на “Училищен режим“ с няколко образователни приложения за деца

Ваканцията е вълнуваща, но училището също може да бъде, ако умело бъдат съчетани полезното с приятното. В сайта си „Дневник“ дава информация за няколко полезни образователни приложения за деца.

Научаването на нови неща обикновено става много по-лесно, когато това се прави чрез игри, забавления или по по-интерактивен начин. За целта могат да се използват и смартфони и таблети с подходящи приложения.

Едно от тях е Famigo. Създателите му ежедневно добавят ново специализирано съдържание по най-различни теми. Има опция да се ограничава и достъпа до неподходящи сайтове. Платената версия пък дава разширени опции, повече съдържание и дори блокиране на възможността за извършване на покупки в приложенията от страна на децата.

Educational Games for Kids пък е пакет от игри, които съдържат най-различни занимавки за малки деца. Има и игри за по-големи деца, които ще изискват от тях решаване на пъзели, викторини и др.

Animal Pants е странна на пъв поглед игра за малки деца. В нея се изисква децата да изберат подходящите панталони за различни животни. Идеята е, че по този начин, те ще се научат да различават животните и да правят разлика между размерите.

Math Easy HD е удобно приложение-игра, за първите стъпки в математиката.

„Приказки и Песнички“ е българско приложение за Android, което съдържа колекция от детски приказки, песни и истории. Приложението стриймва информацията от интернет, затова е добре да се използва през WiFi.

Източник: dnevnik.bg