Училища

Практически семинар “Нашата промяна“

137 СОУ „Ангел Кънчев“ е едно от водещите училища в район „Люлин“ – гр. София. От 2008-2009 учебна година учители от училището започват използването на българския електронен образователен продукт Envision, а след него – и на софтуеъра за преподаване на математика Jumpido. 137 СОУ е сред 187-те училища в света – ментор в иновациите по програмата на Microsoft corporation „Иновативни училища“.

То е член на Aсициацията на UNESCO училищата, участващи в програмата за международно сътрудничество и качествено образование, на Асоциацията на Кеймбридж училищата и базово училище на Софийския университет. Екипът на училището има богат опит във внедряването на проектно базираното обучение в класната стая и взима участие в различни програми като Коменски, Partners in learning, Microsoft Innovative Schools program, Junior Achievement, еTwinning и Partnership for Change.

По време на семинара екипът на 137 СОУ ще покаже практически уроци с интерактивни методи. Учители от училището ще разкажат опита си в преподаването със съвременни обучителни техники, в неформалното образование и в проектно базирано обучение.

Патрон на практическия семинар е Гергана Паси, дигитален шампион на България и председател на Дигитална национална коалиция.

Кога и къде: 1 юни 2015 / 137 СОУ „Ангел Кънчев“, бул. Европа 135

Програма на семинара