Училища

Правото в СУ скача с 239 лв

Новите студенти по право в СУ ще плащат най-високи годишни такси. ВУЗ-ът който с години не бе вдигал таксите, от новата учебна година качва цените за някои специалности. Това става по предложение на съответните факултети и ще важи само за нови студенти от първи курс.

Поради тази причина студентският съвет на университета също прие увеличението. Други университети също се ориентират в тази посока -увеличението на таксите да важи само за новоприети студенти. Общо 12 са висшите училища, които вдигат таксите тази година, като в някои от тях това увеличение е само за отделни специалности, става ясно от проект за постановление, качен на сайта на МОН.

От тази година студентите по право в СУ ще плащат 739 лева вместо 500, както бе досега. Така цената на юридическото обучение изпреварва УНСС, който обучава срещу 670 лева бъдещите прависти, но тази година е решил да не вдига таксите.

Бъдещите педагози в СУ вече ще заплащат 485 лева вместо 340, както бе миналата година. Психологията от 500 лева става 560. Информатика и математика от 750 лева поскъпват на 800.