По 1000 лв прибират съветниците на министъра

По 1000 лв прибират съветниците на министъра

Министърът на образованието Тодор Танев дава по около 1000 лева на месец на съветниците си, твърди всекидневникът “Труд”. Професорът е известен, че има голям екип от съветници.

Любопитното е, че един от съветниците му е Ивет Жаблянова, съпругата на депутат от опозицията и известен като голям критик на новия проектозакон за просветата. Тя има договор да подпомага въвеждането на дуалното обучение, а общата стойност на услугата й е оценена на 7200 лева.

“Труд” разполага с документите за трудово-правните отношения на съветниците.

По 1100 лева получава месечно по граждански контракт е за другият съветник на министъра Румен Тодоров, който има за задача да събира информация за заседанията на политическия кабинет. Правни консултации дава Валери Иванов за общата сума от 19 200 лева.

В списъка на съветниците на министъра има един пенсионер, но именит – Роберто Джераси, който е и председател на Израилтянския духовен съвет. Негов колега е пробационният служител Георги Станков, който има стаж като психолог и учител от Хасково. Станков има докторат по публична администрация. Според автобиографията, с която се е представил в министерството, той има умения за активно слушане, а като артистични заложби е описал, че има опит с участия в психодрами. Като свой плюс Станков е описал, че е развил умения за четене и писане, защото е научен на това в семейството си и сега може да “чете и пише свободно”.

В екипа на министъра има млади кадри на Нов български университет. Това са Ирена Тодорова и Методи Иванов – най-младите кадри в екипа на министъра. Те са родени през 80-те години и са главни асистенти в частния ВУЗ. Иванов е посочил още, че има завършен курс по брокер и е бил доброволец в БЧК.

В екипа от кадри на НБУ е и главният асистент по политически науки Любомир Стефанов. Нашият министър има съветници почти колкото премиера, казват в образователното министерство.

Коментари във Facebook