Мнения

Появиха се първите книги в жанра „приказка-игра“

Никола Райков е автор в жанровете фентъзи, научна фантастика и детска литература. Гостът в „България сутрин“ е направил първите по рода си в България, а и света, книги в  жанра „приказка-игра“, които са предназначени за най-малките – децата от 3-годишна възраст.

Приказка-игра „Добросъците“ е третата поред детска литература на автора, която разказва за дребосъци, скрити в домовете ни.

Спечелилият 7 награди за първата си книга приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“ автор казва, че не само синът му, но и други деца го питат: „Добре де, таласъмчетата истински ли са или не?“, на което той обича да отговаря, че реалността не е нещо, което можем да поставим в твърди граници.

Райков е завършил висшето си образование в Чикаго, но казва, че предпочита да живее в България. Като причина да избере родината си той определя това, че не му допадна техния светоглед, начинът им на живот и тяхната материална ориентация, която е поставена на първо място.

„Аз не съм съгласен с тази философия и не се чувствам щастлив ако я преследвам. Затова реших да се върна в България и никога не съм съжалявал за решението си“, категоричен бе писателят в студиото на Bulgaria ON AIR.

Никола Райков сподели, че когато е решил да издава детската си литература, той не е опитвал да се свърже с издател.

Първата книга на автора „Голямото приключение на малкото таласъмче“ е момента се подготвя като видеоигра, която ще бъде достъпна за всички видове устройства.

Източник: bgonair.bg